30 mars, 2014. { Once upon a time...

Av en slump kom jag in på denna kortfilm om Coco Chanel, gjord av Karl Lagerfeld. Egentligen är många av skådespelarna rätt dåliga (förutom Knightley, love her) och de fick replikerna bara en kort stund innan de skulle sägas, men jag tycker att det känns mer verklighetstroget. Allt är filmat mer som en teater, men jag gillar det.
Så har ni 15min över, titta på denna lilla fina.
 

28 mars, 2014. { Homemade hazelnut cream

Här om dagen hittade jag ett recept på hemmagjord Nutella, aka hasselnötskräm. Grundreceptet är raw nutella, men jag körde på lite vad vi hadeoch jag gjorde bara en halv sats för att testa.
Det är hasselnötsbitar i och den är inte lika söt som vanlig, så jag föredrar denna!
 
Recept:
2,3dl hasselnötsmjöl (jag mixade 1dl hasselnötter till "mjöl")
1,5dl raw kakao (jag använde vanlig)
1,2dl lönnsirap
lite mandelmjölk - tillräckligt för att konsistensen ska bli bra (jag använde vanlig)
lite salt (glömde salt)
 
Mixa allt i mixer/matbredare. Häll bara i lite mjölk, jag hällde i ca en halv dl till att bröja med, och sen blev det en skvätt till. Sen kan man smaka av och tycker man att den ska vara sötare eller mer kakao så kör bara!
Den ska hålla ca 3-4v i kyl.
Sen kan du ha den på allt, eller bara äta. Mumma!
 
Ursäkta bilderna, men det är lite för fint väder för att kunna ta kort i vårat kök.
 
 
 

Toploader - Dancing in the moonlight

En av mina nya favoriter.
 

27 mars, 2014. { Yogi

Har inte yogat på jag vet inte hur länge, har bara inte tagit mig tid till det. Men igår köpte jag mig en matta (lila!) och tänkte köra lite hemma, ska försöka gå på ett yogapass snart också, det var ett tag sen...
Så när jag kom hem idag pluggade jag in headsetet och i stort sett loopade en av mina favoritlåtar och gjorde jag lite yoga, körde 30min planerat och sen en stund oplanerat, så det blev drygt en timma. Så himla skönt! Blir så lugn efteråt, haha.
 
Har ni aldrig testat yoga innan så give it a try!
Kan vara jobbigt om man lätt blir rastlös, men hittar man lugnet i det så är det underbart!
 
Nu ska jag dricka lite te och ta det ännu mer lugnt.
 
 

Every saint has a past, and every sinner has a future.

 

26 mars, 2014.

Kan ju inte annat än älska studiedagar. Gick upp vid 8 och tog mig till gymmet, körde 30min intervaller sen biceps/rygg i en timma. Åt gröt till frukost och sen har jag... Inte gjort något över huvud taget, haha. Tagit lite kort, kört lite bil, ätit massa pizza.
 
Här är en bild på mig.
 

(in parentheses)

 

The Best, I Keep to Myself


20 mars, 2014.

Mitt photoshop har helt lagt ner... Blir så arg, ska se om jag kan fixa det imorgon, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra, haha. Vad jag har att bjuda på just nu: en bild på min lunch för några dagar sedan. Älskar tonfisksallad, mums.
 
 
 

19 mars, 2014. { #AliTellsAll

Att ha resursdagar varje dag är något jag hade kunnat leva med. Sovmorgon, kort skoldag, träna och komma hem tidigt!
Denna eftermiddag spenderar jag framför det senaste avsnittet PLL och en skål med turkisk yoghurt och äpplen! Ska se ett avsnitt Hart of Dixie också innan jag ger mig ut och övningskör.
 
På tal om övningsköra så körde jag igår, på motorväg och höll på att köra rakt in i en bil pga oväntad bilkö. Sjukt vilken panik jag fick och hur mycket jag hann tänka på de sekundrarna.
 
 
 

17 mars, 2014. { Todays

Gick upp lite extra tidigt idag för att hinna äta en ordentlig frukost. Vi har resursdagar denna vecka så jag slutar 11/12 varje dag, tyckte därför att det var värt att gå upp lite tidigare!
Och det har hänt något med min fot, ju mer jag stöder på den och använder den desto ondare gör det. Gick hem från gymmet och hade on i hela foten, och det drog sig liksom uppåt så det slutade med att jag hade ont i hela benet när jag kom hem. Misstänker inflammation eller liknande, men hoppas att jag har fel och att det har gått över till imorgon!
 
 

15 mars, 2014. { Gilbert Grape

Har i flera år tänkt se What's eating Gilbert Grape?, men har aldrig tagit tag i det - förens nu.
Detta är en film från -93, med Johnny Depp och Leonardo DiCaprio i huvudrollerna (behöver jag ens förklara varför jag har velat se den?). Leo spelar en utvecklingsstörd kille och Johnny är hans storebror.
Den här filmen är alltså så brutalt bra så det är helt sjukt. Själva filmen är bra, men skådespelandet är otroligt. Inga tvivel om att Leonardo är en bra skådespelare liksom, han är så grymt bra så det är inte sant. Haha, hur som helst är den värd att se, speciellt om man gillar Leo och/eller Johnny!
 
 

9 mars, 2014. { Back on track

Tog mig till gymmet imorse, kände att det behövdes efter gårdagens sockerintag (eller snarare hela veckans..). Körde axlar/bröst och lite mage, sen sprang jag på löpbandet drygt 20min och gick 20min innan jag stretchade lite. Var kvar efter 1,5h och var helt död när jag skulle gå hem, fortfarande jättetrött efter detta passet haha, men det var skönt!
 
Vädret idag förresten, så himla skönt! Funderar på att inviga longboarden för året..
 
 

8 mars, 2014. { Birthday sugar

Har idag kört Jkpg-Gbg tur/retur. Bra träning! I Gbg (utanför egentligen) så var det kalas för min kusin som blir 8år imorgon, massa sockoer!
 
Detta, + minicupcakes och tårta bjöds det på, mumma!
 
 

Give me some of this, please.

Längtar så efter sommaren. Få åka båt, fika i solen, gå runt med bara ben i Göteborg, segla i solnedgången och bara njuta. I sommar vill jag göra allt det, om och om igen, och så mycket mer. I sommar vill jag njuta av mitt sista sommarlov.
 

7 mars, 2014. { Energy bars

Här om dagen blev jag jättegodissugen, och tänkte testa att göra bars igen (sist gång blev det inte så himla bra...) googlade lite recept men gillade inget av dem så det slutade med att jag gjorde ett eget istället, som faktiskt blev väldigt gott! De ser dock inte så himla märkvärdiga ut..
Mitt tips är alltså att ta det ni har och mixa ihop!
 

6 mars, 2014. { Todays workout

Gick till gymmet direkt när jag kom hem och var där vid 13, vilket var bra, för en timma senare kom en massa folk!
Körde ett bicep/tricep-pass, sen sprang jag på klpbandet 20min (inkl 5min tabataintervaller) och avslutade med 20min stretch. Var klar 1h 10min senare, så det gick fort! Älskar såna pass, så har man tid över för annat sen!
 
 

6 mars, 2014. { Let me introduce you to TSC, Lauryn Evarts

Har säkert delat med mig av detta flera gånger förut, men det är värt att bli nämnt igen.
 
Min favoritblogg all times, är The Skinny Confidential. Älskar henne.
Jag har följt denna blogg i ett par år, och varit beroende sen dess.
Detta är Lauryn Evarts, en tjej från San Diego och TSC är hennes blogg och varumärke. Hon bloggar om hälsa, träning, mat, mode, make up, etc.
 
Hur som helst, i höstas (oktober närmare bestämt) berättade hon att hon skulle släppa en bok, och DEN SLÄPPTES I MÅNDAGS!!! OCH DEN ÄR INTE HOS MIG? WTF!
Ska beställa den inom kort, för jag är SUPERTAGGAD! Och har taggat detta sen i höstas har verkligen gått och sett fram emot dagen då boken skulle släppas, haha. Boken hittas iallafall här.
Och jag rekomenderar er att titta in hos Lauryn, right now.
 
 

4 mars, 2014. { Annie Thorisdottir

Hittade denna. Tänkte inte alls se hela, bara vad den handlade om, men så fastnade jag. Blev SÅ inspirerad och vill bara tränatränaträna! Ikväll blir det ett 70min intervall/skivstångspass, som jag kan behöva tagga till inför, för det här kommer nog bli fruktansvärt jobbigt...
 

3 mars, 2014.

I lördags fyllde min mamma år, vi hade egentligen firat henne lite i fredags, men hon fick min present i lördags. En bok och en choklad, hon älskar jordgubb så jag tänkte att den passade.
 
 

2 mars, 2014. { Breakfast

Tog lite sovmorgon idag, måste spendera dagen till plugg så jag kände att det var behövligt. Ikväll är det förresten Oscarsgalan, får se om jag orkar hålla mig vaken (förmodligen inte), hade verkligen velat se!
 
Min frukost: äpple stekt i kanel och kokosolja, varvat med jordnötssmör och apelsin, med turkiskyoghurt till.
Var verkligen jättelängesen jag gjorde detta, men så såg jag det här igår, och blev så himla sugen! Mums.
 
 

Ian Britt - The Shape of Us


1 mars, 2014. { Ultimate Saturday

Den ultimata lördagen: morgongym (standard lördag är axlar/mage), hem och äta en god frukost (gröt med hallon, och danskt rågbröd med avokado och citronpeppar) och sen ha lite gott att äta på under dagen. Idag blir det pistagenötter och sourcream and onion cashewnötter! Cashewnötterna smakar typ som s&c chips, mums.
Tyvärr måste denna dag också innehålla massa plugg eftersom att jag gärna skjuter upp det så mycket det går, dum som jag är. Så nu måste jag fixa klart en inlämning som skulle in igår, och sen ska jag nog ut på en liten löprunda, 4km känns som en bra lördagsrunda, får se hur det blir med det.